19.8.-5.9.2017

Saara Sillanpää
Joutomaa


Border


Kun olin pieni, perheemme matkusti paljon isäni työn takia. Kuusi- tai seitsemänvuotiaana vietin osan kesästä Norjassa Stavangerissa. Matkatavaramme saapuivat pari viikkoa myöhässä. Laukuissa oli kaikki minun ja siskoni lelut. Äitini sanoo, että tapani keräillä aarteita tien varsilta juontuu tuolta ajalta, kun meidän täytyi siskomme kanssa keksiä leikkikaluja siitä mistä me löysimme.

Erityisesti keräilen asioita uusista paikoista. Prikkoja tuntuu löytyvän kaikkialta, mutta aarteet myös vaihtelevat riippuen paikoista ja se saattaa kertoa myös jotain löytöpaikastaan. Esimerkiksi Chambon-Feugerollesista Ranskasta löysin yllättävän suuren määrän hiuspinnejä.

Joutomaa -näyttely sitoo löyhästi yhteen kasan rojua, alkuperäisestä tarkoituksestaan hylättyjä rakennuksia, talventörröttäjiä, rikkaruohoja, mätäneviä lehtiä, teollisuusrakennuksia, tiiltä ja betonia.

Tervetuloa avajaisiin pe 18.8. klo 18-20

Avoinna:

su-ma suljettu
ti-pe 12-18
la 11-15


31.7.-17.8.2017

Petri Pykäläinen ja Tiina Poutanen
ONnelliset IHMISET


Border


ONnelliset IHMISET etsivät köyhyyttä kun metsä on aidattu muovinauhalla.

Gallerian holvit ja vyöhykkeet aukenevat maisemaksi, jossa köyhyyttä etsitään, autoa ammutaan hirvenä muovin, paperin, puun ja metallin metsässä, joka vuoronperään peittää ja paljastaa osia itsestään. Kukaan ei ehdi kaikkea aina, kaikki ovat aina ehtimättä mitään.

ONnelliset IHMISET ovat Petri Pykäläinen ja Tiina Poutanen.

https://tiinapoutanen.wordpress.com

Avoinna:

ma, ti, to 15-19
ke 10-15
pe suljettu
la 11-15
su 12-16


5.6.-21.6.2017

Kaija Papu & Sanni Seppä
Ehkä tänään


Border


Kaija Papun avoin rakkauskirje Sanni Sepälle

Minun rakkaus Sannia kohtaan läpäisee elämän kaikki kerrokset. Ei ole mitään asiaa mitä en voisi Sannille kertoa tai hänen kanssaan tehdä. Kun Sannin autotalli pitää saada tyhjäksi, kannan painavia levyjä ja säkkejä koko päivän. Jos Sannilla on paska fiilis, kuuntelen ja lohdutan ja syön allergialääkkeitä, että voin kissan takia olla kylässä. Kestän kun Sanni haluaa käydä ovi auki vessassa ja höpöttää samalla. Tuntuu, että ei olisi mitään mitä en hänen vuokseen tekisi.

Kaikki romanttiset suhteeni ovat AINA päätyneet eroon. Jopa se mitä minulla oli Sannin kanssa yli 15 vuotta sitten. Mutta tämä suhde ja rakkaus mitä minulla Sannia kohtaan on, jatkuu kuolemaani asti. Ja se on niin erityistä ja sydämen ilolla täyttävää, että haluan tehdä kaikkeni sen eteen. Minä rakastan sinua Sanni, sydämeni pohjasta, ikuisesti! AMEN ja HAIL SATAN!

Yours 4eva
Kaija Papu

PS: Tässä näyttelyssä on minun ja Sanni Sepän hienoja teoksia!

Kaija Papu ja Sanni Seppä ovat valmistuneet Kuvataiteilijoiksi Tampereen Ammattikorkeakoulusta, 2006 ja 2009. Molempien tuotannosta lisää http://www.kaijapapu.com ja http://www.sanniseppa.com.

Avoinna:

ma, ti, to 15-19
ke 10-15
pe suljettu
la 11-15
su 12-16


15.5.-1.6.2017

Pirkan opiston taidekoulu
Alkupalat


Border


Kevään näyttelyssä esittäytyy ryhmä Taidekoulu 4, joka on antanut näyttelylle nimen ”Alkupalat”. Kuvataiteellisen ilmaisun perusasioiden opiskelun jatkoksi 4. vuosikurssin teemana on henkilökohtainen, itsenäinen ilmaisu. Tavoitteena on ollut toteuttaa omannäköinen kuvataiteellinen prosessi, jonka päätteeksi kootaan yhteisnäyttely.

Ryhmän vetäjänä on kuvataiteilija Matti Kuronen. Näyttelyn jälkeen opiskelijoita odottaa vielä parin vuoden mittainen itsenäinen opiskelu opiston kuvataiteen erikoiskursseilla sekä itsenäisen näyttelyprojektin suunnittelu ja toteutus.

Avoinna:

ma, ti, to 15-19
ke 10-15
pe suljettu
la 11-15
su 12-16


24.4.-11.5.2017

Anna Pekkala
Mielummin hyvis kun pahis


Border


Anna Pekkalan näyttely Mielummin hyvis kun pahis Galleria 2:ssa
24.4.-11.5.2017
Avajaiset lauantaina 22.4.2017 klo 18-20!

Mielummin hyvis kun pahis -näyttelyssä nähdään muun muassa Pekkalan kaksi suurta installaatiota, jotka käsittelevät luonnon tuhoutumista eri kanteilta. Näyttelyssä on myös ensi kertaa esillä hänen kaksiulotteisempaa tuotantoaan. Pekkalan mielestä pitäisi pyrkiä olemaan hyvis muita ihmisiä, muita lajeja ja tätä maapalloa kohtaan. Pahisten aika on ohi!

Anna Pekkala (s. 1989 Mänttä) asuu ja työskentelee Tampereella. Pekkala tekee ihmistä suurempia veistosinstallaatioita, joissa käyttää mahdollisimman paljon kierrätys-
materiaaleja. Hän liittää usein teoksiinsa myös ääntä. Pekkala haluaa haastaa ihmisiä, itsensä mukaan lukien, peilaamaan käytöstään ja tottumuksiaan. Pekkalan teosten alkuvoima on tunteet ja tunnelmat ja niiden kaikki vääristymät. Aiheiden vakavuudesta huolimatta Pekkala käsittelee niitä mustan huumorin pilke silmäkulmassa.

Anna Pekkala on valmistunut kuvataiteilijaksi Tampereen ammattikorkeakoulusta. Hänen teoksia on ollut esillä useissa eri ryhmä- ja yksityisnäyttelyissä, kuten Myymälä2 Helsingissä, Pekilossa Mäntässä sekä Mältinrannassa Tampereella.

http://www.annapekkala.com
anna.a.pekkala@gmail.com

///

Anna Pekkala: Mielummin hyvis kun pahis

24.4.-11.5.2017
Galleria 2
Suupantori 2, Pirkkala
http://www.taidegalleria2.fi

Avoinna:

ma, ti, to 15-19
ke 10-15
pe suljettu
la 11-15
su 12-16


3.4.-20.4.2017

Niko Skorpio
Feedback – näytteitä syklisistä prosesseista


Border


Näyttely esittelee kiertoon, kierrätykseen tai silmukoihin perustuvia tai sellaisia kuvastavia teoksia. Esillä on muunmuassa makrokosmisia hiukkasia, 16384 silmää, ääninauhaa ja dokumentti rekursiivisesta instagram-performanssista.

Mukana on myös 293 still-kuvan sarja, joka esittelee kehitteillä olevaa videoteosta, työnimeltään The Great Wall of Sleep. Tunnelmakeloista valikoitu kuvasarja kokeilee vaihtoehtoista tapaa esittää liikkuvaan kuvaan perustuva teos, ja päästää katsojan lähelle taiteellista luomisprosessia keskeneräisyyden kautta.

Niko Skorpio työskentelee pääasiassa liikkuvan kuvan, äänen ja sekalaisen hylkymedian parissa. Kokeellisuus ja kokemuksellisuus ovat olennainen osa hänen työskentelyprosessiaan. Hänen teoksissaan on usein performatiivisia ja ritualistisia elementtejä ja ne saattavat hyödyntää hylättyä ja löydettyä materiaalia.

Niko Skorpio on toiminut elektronisen musiikin ja graafisen suunnittelun parissa 1990-luvulta alkaen. Hän on valmistunut kuvataiteilijaksi Tampereen ammattikorkeakoulusta ja suorittaa jatko-opintojaan Aalto-yliopistossa. Hänen teoksiaan on esitetty ja julkaistu Euroopassa, Pohjois-Amerikassa ja Itä-Aasiassa.

Avoinna:

ma, ti, to 15-19
ke 10-15
pe suljettu
la 11-15
su 12-16


13.3.-30.3.2017

Allan Salon ateljeen residenssitaiteilija 2016: Eija Keskinen
Unohdetun niityn reunalla


Border


"On lauha, keskipäivän hetki. Pysähtynyt, kutittava, helteinen. Harmaanvioletit, raskaat pilvet roikkuvat aina vain matalammalla. Kaunis turkki kihartuu, tassuihin tarttuu vesihöyryä. Vieno vadelman tuoksu kutittaa nenää - on se aika, pensaat notkuvat. Ilma on niin hiljainen. Käpy putoaa kauempana ja vierii pienellä kallionsaarekkeella. Ja mikä huikaiseva kirkkaus pajukon siimeksessä ojasta välähtääkään. Joku räpiköi lentoon ja tiheä ojanvieruskasvusto värisee. Korkeat heinät kahisevat kun jotain matalaa vilistää pesäkoloon. Voimakas tuulenpuuska tuo muassaan keltaisia lehtiä - ne eivät ehdi leijua, vaan liitttyvät ankarina heinikkoa kaatavaan kuuroon. Suuri Sade."

© Slow Motion / Eija Keskinen, Pirkkala, heinäkuu 2016

Asuin ja työskentelin heinäkuussa 2016 Pirkkalan kunnan minulle myöntämässä kuvataiteilija Allan Salon ateljeeresidenssissä. Periodi oli suurimuotoisempaan työskentelyyn lyhyt, mutta kuvasin paljon luonnoskirjaan, kirjoitin ylös uusia teossunnitelmia, keräsin kuvapankkia talven työskentelyä varten ja tietysti nautin kauniin, kulttuurihistoriallisesti arvokkaan ateljeen puitteista, jota keskikesäinen, täyteläinen luonto ympäröi. Ateljeetontin ulkopuolelta löytyi umpenkasvanut pieni niitty. Kannoin sinne penkin, jolla oli tapanani istuskella aamukahvit nauttien, luonnonääniä kuunnellen, luonnoksia tehden. Niityltä löytyi varmasti kasviopin lähes kaikki heinät, ja tietenkin maamuurahaisia, myyriä, isompia nisäkkäitä, öisin jopa peuroja - sekä kissa. Kyyhkyset kujersivat iltaisin ja upea kuu paistoi niitylle kesäyön hämärässä. Pieni niitty oli Paratiisini. Tutustuin Pirkkalassa myös lähiympäristöön, ja säiden suosiessa mieleisimmäksi uimarannakseni tuli Reipin ranta. Reipistä on myös kuvattuna muutama häikäisevän kirkas uintiheti kera sinisorsien ja jossain taka-alalla kaakottavien kanojen. Näiden tuokiokuvien ohella näyttelyssäni on esillä kokoelma viimeisen viiden vuoden aikana syntynteitä, teknisesti pääosin puuväreillä tekemiäni, piirustuksia. Kaiken tekemiseni aihemaailma liittyy tavalla tai toisella sellaiseen luontokokemukseen, jossa olen itse ollut mukanna. Sisältökysymykset koskettavat usein ihmissuhteita; tunteita ja kanssakäymisiä.

* Eija Keskinen (1968, Tampere) asuu ja työskentelee Helsingissä. Hän on opiskellut Kuvataideakatemiassa, Vapaassa Taidekoulussa sekä Taideteollisessa korkeakoulussa. Hän on järjestänyt useita yksityisnäyttelyitä ja ottanut osaa ryhmä- ja yhteisnäyttelyihin vuodesta 1988. Keskinen on valmistanut neljä julkista taideteosta, joista tuoreimmat ovat marraskuussa 2015 valmistuneet Helsingin kaupungin ja Helsingin taidemuseon (HAM) tilaamat seinämaalaukset Lasten päiväkoti Ruskeasuolle. Hänen töitään on koti- ja ulkomaisissa kokoelmissa, mm Suomen Valtion kokoelmissa sekä Helsingin-, Vantaan-, Espoon- ja Tampereen taidemuseoiden kokoelmissa. Vapaa-aikanaan Eija Keskinen kutoo kangaspuilla mattoja, pelaa mahjongia, nauttii metsistä, katselee Kolmikätisen Jumalansynnyttäjän ikonia ja San Expediton pyhimyskorttia sekä uskoo ihmeisiin.

* Eija Keskisen työskentelyä ja näyttelyn valmistamista ovat tukeneet vuoden 2016/17 aikana Taiteen Edistämiskeskuksen Valtion visuaalisten taiteiden toimikunta ja Allan Salon Ateljeeresidenssi/Pirkkalan kunta. Heille lämpimät kiitokset!

Taiteilija on paikalla galleriassa 13.3. klo 15-18

Avoinna:

ma, ti, to 15-19
ke 10-15
pe suljettu
la 11-15
su 12-16


20.2.-9.3.2017

Pirkkalan taideyhdistyksen vuosinäyttely


Border
Avoinna:
ma, ti, to 15-19,
ke 10-15
perjantaisin suljettu,
la 11-15
su 12-16,
30.01.-16.02.2017

Sanna Juujärvi-Bremer
Outoja hedelmiä


Border


Sanna Juujärvi-Bremerin yksityisnäyttely käsittelee pohjoista sielunmaisemaa, kaupungistumista, luonnosta erkaantumista sekä elämän ja kuoleman välistä kamppailua. Taiteilijan juuret ovat lappilaisessa pikkukylässä, jossa luonto on läsnä kaikissa toimissa esimerkiksi luonnonrytmisen maanviljelyksen kautta. Kuoleman läheisyys kosketti useammin villi- sekä maatilan eläinten ja riistanhoidon kautta, toisin kuin kaupungistuneessa kulttuurissa yleensä.

Toisinaan on palattava perusasioiden äärelle, tahdomme sitä tai emme. Ihminen näyttäytyykin näyttelyn öljyvärimaalauksissa sekä lyijykynäpiirustuksissa joko ihmisfiguureina tai eläimen hahmon kautta osana luontoa, toisaalta luonnonoikkuna, itsensä pahimpana vihollisena. Terve tuloa!Avoinna:
ma, ti, to 15-19,
ke 10-15
perjantaisin suljettu,
la 11-15
su 12 -16,
09.01.-26.01.2017

Hans Viebrock
Outoja hedelmiä


Border


Outoja hedelmiä on valokuvataiteellinen ja dokumentaarinen projekti, joka etsii ja kartoittaa yhteiskunnan reuna-alueille kätkeytyviä "unohdettuja" alueita, ja tarkastelee niistä löytyviä merkkejä ja merkityksiä, omaehtoisia ilmaisutapoja, marginaalisen elämäntavan jättämiä jälkiä sekä muita käynnissä olevia prosesseja.

Outoja hedelmiä on ilmaisussaan digitaalisen valokuvan mahdollisuuksia hyödyntävä projekti. Kuvallisesti ja tulkinnallisesti sen on tarkoitus loitontua perinteisestä dokumentarismista ja lähentyä kuvaamiaan tiloja fantasian kaltaisena omalakisena ja -ehtoisena maailmana.

Projektia on kuvattu syksystä 2011 lähtien. Työskentelyn keskiössä ovat mm. olleet autioituneet teollisuusalueet ja maaseuden elinkeinorakenteiden historiallisten kerrostumien jäljet.

Outoja hedelmiä on luonteeltaan alati jatkuva ja laajeneva projekti, joten se on myös kokonaisuutena hyvin laaja. Kuvauskohteita ja niihin kohdistuvia muutoksia seurataan pitkällä aikavälillä ja eri vuodenaikoina. Projektia on toistaiseksi kuvattu pääasiassa Pirkanmaalla ja Keski-Suomessa, mutta kuvaukset ovat parhaillaan laajenemassa myös muualle Suomeen.

Outoja hedelmiä -projektin erilaisia kokonaisuuksia on ollut aikaisemmin esillä yksityisnäyttelyinä Tampereella, Forssassa, Lapualla, Rovaniemellä, Oulussa, Vaasassa, Joensuussa ja Seinäjoella. Tammikuussa 2017 Oudot hedelmät näyttäytyvät Pirkkalassa Galleria 2:ssa. Lisäksi Outoja hedelmiä -kokonaisuuksia on ollut esillä 15 ryhmänäyttelyssä ympäri Suomea.

--- Projektin kuvia ja näyttelyitä on esitelty portfolio-sivustollani: www.hansvie.com --- Hans Viebrock 040 740 7350 hansvie@hotmail.comAvoinna:
ma, ti, to 15-19,
ke 10-15
perjantaisin suljettu,
la 11-15
su 12 -16,
05.12.-01.12.2015

Pirkan opiston taidekoulun oppilastöiden näyttely


Border


Avoinna:
ma, ti, to 15-19,
ke 10-15
perjantaisin suljettu,
la 11-15
su 12 -16,
ma 5.12. 14-17
ti 6.12. suljettu14.11.-01.12.2016

Marjo-Riitta Sasi
Maalauksia


Border


Esillä on pirkkalalaisen kuvataiteilijan Marjo-Riitta Sasin tänä vuonna valmistuneita suurikokoisia akryylimaalauksia.

"Maalaukseni rakentuvat useista kerroksista. Värit lomittuvat, kuultavat läpi tai peittävät. Kerroksellisuus luo syvyysvaikutelma. Maalaus syntyy vaistonvaraisesti. Siinä on jälkiä sisäisen maailman todellisuudesta eri hetkinä."

Galleria 2:ssa esillä oleva näyttely on Marjo-Riitta Sasin 32. yksityisnäyttely. Hänen teoksiaan on mm. Suomen valtion ja Tampereen kaupungin kokoelmissa. Tänä vuonna hän sai kolmannen palkinnon valtakunnallisessa Maj Lind-kuvataidekilpailussa.Avoinna:
ma, ti, to 15-19,
ke 10-15
perjantaisin suljettu,
la 11-15
su 12 -16,
24.10.-10.11.2016

Johanna Pihlajamaa
Teoksia


Border

From the series Figuring, viivasyövytys


Lehdistötiedote - vapaa julkaistavaksi Kuvataiteilija Johanna Pihlajamaan teoksia on esillä Galleria 2:ssa Pirkkalassa 24.10. - 10.11.2016. "Teoksissani käsittelen maisemaa ja ihmisen luomaa ympäristöä. Toistan usein samaa aihetta keskittyen värien variointiin kuvan tunnelman muuttamiseksi. Poimin aiheita ja värejä ympäristöstä, jossa liikun. Teen pääosin uniikkivedoksia. Tekniikkani on usein puupiirros, mutta käytän toisinaan myös metalligrafiikan tekniikoita. Saatan vedostaessa yhdistää eri painotekniikoita ja piirtämistäkin. "

Näyttelyssä on esillä Pihlajamaan teoksia viime vuosilta ja se on taiteilijan ensimmäinen näyttely Pirkkalassa. Yksityisnäyttelyitä Pihlajamaa on pitänyt vuodesta 1996 ja osallistunut lukuisiin yhteis- ja ryhmänäyttelyihin Suomessa ja ulkomailla. Hänen teoksiaan on arvostetuissa kokoelmissa Suomessa ja Ruotsissa.

Tällä hetkellä Pihlajamaa työskentelee Suomen Kulttuurirahaston työskentelyapurahalla. Pihlajamaa työskenteli taidevedostajana Grafiikanpaja Himmelblaussa 1999 - 2011. Nykyään hän vedostaa satunnaisesti Osuuskunta Lilithissä ja opettaa jonkin verran taidegrafiikkaa Pirkanmaan opistoissa. Pihlajamaa toimii Suomen Taidegraafikot ry:n johtokunnan puheenjohtajana jo kuudetta vuotta ja on Suomen Taiteilijaseuran hallituksen jäsen. Molemmat yhdistykset edistävät kuvataiteilijoiden asemaa ja työskentelyedellytyksiä valtakunnallisesti. Pihlajamaa on mukana myös aktiivisessa Pop Up Taide -ryhmässa , jonka viides joulupuoti aukeaa Tampereelle marraskuun puolivälissä.Avoinna:
ma, ti, to 15-19,
ke 10-15
perjantaisin suljettu,
la 11-15
su 12 -16,
Pyhäinpäivänä 5.11. suljettu03.10.-20.10.2016

Päivi Meriläinen
Paavi Päivi 1.


Border

Reliikki, lasikuitu ja kulta


"Sairastin kolme vuotta sitten kasvojen kolmoishermotulehduksen, jossa kasvojeni vasen puoli halvaantui. Vuoden päästä sain tia-kohtauksen ja kaaduin isäni tekemän heloitetun kapioarkun kulmaan. Tästä seurasi aivoverenvuoto. Olin Kuopiossa teholla ja sitten Jyväskylässä neurologisella osastolla. Sain pitkän sairasloman ja olen kuntoutunut hiljakseen työkykyiseksi. Nämä vastoinkäymiset saivat minut ajattelemaan, että olen kirottu. Muistelin että katollisella kirkolla on hallussaan vanha kirouksen poistomanaus. Ajattelin papin pyytää kotiini manaamaan, mutta mietin että paavi itse olisi paljon kokeneempi asian hoitamaan. Toisaalta paavi saattaisi olla kiireinen ja miehenä osaisiko ottaa kaikki näkökulmat huomioon. Parempi siis että ryhdyn itse paaviksi ja hoidan homman kotiin. Paavi Päivi 1. on ensimmäinen suomalainen paavi, hän on myös ensimmäinen naispaavi, ja johan oli aikakin! Paavi Päivi 1. roolissani olen maalannut näyttelyni teokset, tarkkasilmäinen voi pongata teoksistani paavin päähineen. Paavit yleensä pyhitetään kuolemansa jälkeen, eli heistä tulee pyhimyksiä. Tähän Paavi Päivi 1. on hyvin varautunut; hän on kerännyt eläessään jo mittavan reliikkikokoelman! Onhan Johannes Kastajan kallojakin maailmalla kirkoissa 13 kpl. Näyttelyni on installaatio ihmisen mielestä, sairaudesta ja paranemisesta. Toivosta. "

-Päivi MeriläinenAvoinna:
ma, ti, to 15-19,
ke 10-15
perjantaisin suljettu,
la 11-15
su 12 -16,
12.09.-29.09.2016

Jukka Tuominen
-Aika


Border

Heinäsaari, 2016, akryyli kankaalle


"Galleria kakkosessa Pirkkalassa on esillä luontoon liittyviä maalauksiani sekä vanhempaa tuotantoa olevia esinekoosteitani.

Taiteessani minua kiehtoo luonto, skandinaavisuus sekä tarut ja tarinat. Saarissani olen kuvannut eri vuodenaikoja ja tunnelmia . Minulle saari voi edustaa jotain tuttua ja turvallista tai se voi olla jotain aivan tuntematonta, salaperäistä, uuden löytämistä, koskematonta. Minulle luonto ja luonnossa liikkuminen ovat tärkeitä henkireikiä. Vesi ja luonnon värimaailma ovat myös minun sielunmaisemaani.

Esinekoosteeni puolestaan ovat rakentuneet minua jollain tapaa koskettaneista esineistä. Ne voivat olla esim. vanhoja kuluneita leluja, tai käyttöesineitä joille olen antanut uuden elämän.

Kaikki maalaukseni ovat akryylimaalauksia kankaalle. Maalaamiseen käytän sivellintä, mutta myös paljon veistä. Haluan että teokseni ovat graafisia ja pitäydynkin yleensä niukassa värimaailmassa. Useissa teoksissa myös rikon jollakin elementillä kuvaa. Kuvan rikkominen tuo siihen mielestäni mielenkiintoista jännitettä. Haluan myös, että kädenjälkeni näkyy teoksissani: hillitty rosoisuus, sekä erilaiset pintastruktuurit.

Toivon että teoksiani katsellessa teette matkan omille tutuille tai tuntemattomille saarillenne."

-Jukka TuominenAvoinna:
ma, ti, to 15-19,
ke 10-15
perjantaisin suljettu,
la 11-15
su 12 -16,
1.08.-08.09.2016

Tiia Viiltola, Liina Karhunen ja Aino Mäntynen
-Katkelmia


Border

Liina Karhunen: Aatos ja Illuusio, 162cm x 115cm, akryyli kankaalle


Näyttely "Katkelmia" kokoaa kolme taiteilijaa yhteen Galleria2:en elokuun lopussa. Kaikki kolme taiteilijaa ovat valmistuneet Satakunnan ammattikorkeakoulun Kankaanpään kuvataiteen toimipisteestä. Yhteinen tausta uran alkuvaihessa on muodostanut luontevan kiinnekohdan yhteistyölle.. Näyttely koostuu Aino Mäntysen eri medioita yhdistelevästä teoskokonaisuudesta sekä Liina Karhusen ja Tiia Viiltolan maalauksista.

Liina Karhunen (1983) asuu ja työskentelee kotikaupungissaan Helsingissä. Jokainen maalaus on ikäänkuin hiljainen tarina, joka vaihtelee katsojasta riippuen. Kiinnostavaa on se, kuinka jokainen katsoja voi luoda oman tulkintansa ja tarinansa annettujen elementtien puitteissa, sekä henkilökohtaisen kokemusmaailman näkökulmasta. Maalauksissani päädyn tutkimaan ihmishahmoja ja eläimiä, sekä hahmoja, joissa inhimillisiin piirteisiin yhdistyy eläimen ominaisuuksia. Kehitteillä olevassa teossarjassani keskityn erilaisiin henkilöhahmoihin, jotka esittäytyvät maalauksissa muotokuvan omaisesti. Näyttelyssä esittelen vanhempia, sekä uudempia maalauksiani.

Aino Mäntynen (1983) on alunperin Joensuusta oleva kuvanveistäjä. Tällä hetkellä hän asuu Helsingissä ja opiskelee taiteen maisterin tutkintoa Kuvataideakatemiassa. Näyttelyn teokset muodostavat installaationa koosteen vuosien 2014-2016 tuotannosta.

"Jossain hetkien välissä on hiljaisuus. Siellä asuu joku.

Nimetön. Ja arka.

Materiaali hengittää, ja muuttuu eläväksi. Yksinkertaiset askareet muodostavat riittejä joissa pyritään löytämään tiedostamaton rytmi. Tästä liikkeestä voi pysäyttää sirpaleita, jäädyttää elementtejä tilaan ajan pysähtyessa kolmiuloitteisen kappaleen reunoille. Kaikkialla on aina nyt"

Tiia Viiltola asuu ja työskentelee Tampereella. Maalauksissaan hän käsittelee ihmistä eri ympäristöjen ja tarinoidensa keskellä, missä voi kokea pysähtyneisyyttä ja sen tuomaa euforiaa. Kuinka hyvin tiedostamme nämä hetket ja paikat? Näemmekö nämä salaiset paikat ja niiden tuomat tunteet tarpeellisiksi vai tarpeettomiksi? Kun mahdollisuutemme vapaan persoonan luomiseen on kasvanut, luovuuden, mielikuvituksen ja omana itsenään olemisen rajoja tiukennetaan koko ajan yhteiskunnassamme erilaisilla säädöksillä, ajattelutavoilla ja ympäristön tuomilla opeilla. Kuvaan teoksissani maailmaa, missä voi rauhassa käsitellä asioita tai olla käsittelemättä, luoda omaa näkemystä ilman ulkopuolista tulkintaa. Hahmoja, jotka ovat omien salaisuuksiensa keskellä. Siellä he nauttivat itsestään, sen hetken ajatuksista, luovuudestaan sekä ympäristöstään.Avoinna:
ma, ti, to 15-19,
ke 10-15
perjantaisin suljettu,
la 11-15
su 12 -16,
01.08.-18.08.2016

Jaana Lahti-Luopa ja Tiina Palola
-Playground


Border

21


Näyttelymme PLAYGROUND koostuu yhdessä toteutetusta maailmasta. Taide antaa tekijöilleen mahdollisuuden pelata ja leikkiä, kokeilla ja kokea asioita ja tuoda mielikuvat ja ajatukset konkreettisiksi teoksiksi. Taide on vakavaa, taide on kevyttä ja leikkisää. Tässä näyttelyssä teemoina ovat naiseus ja naisen roolit. Miten nainen näkee itse itsensä, millaisia odotuksia naiselle luodaan ja mitä odotuksia nainen luo itse itselleen. Kuinka nämä odotukset voidaan täyttää? Näyttely kuvaa naiseutta ulkopuolisen ja sisäisen katseen kautta.

Taustamme on kuvataiteessa ja valokuvataiteessa. Tämän näyttelyn teossa isoon osaan nousivat kuitenkin veistokset ja installaatio, joiden tekeminen oli todella inspiroivaa meille molemmille. Ideat näyttelyn teoksiin syntyivät kuin itsestään. Niihin liittyi suurta iloa taiteellisten näkemysten jakamisesta ja innostusta uusiin materiaaleihin ja tekotapoihin.

Näyttely koostuu neljästä osasta. Esillä on molempien perusosaamista, maalausta ja valokuvaa. Niiden lisäksi olemme tuoneet tilaan monimerkityksisen installaation "Sinun ilosi on minun iloni, sinun surusi on minun suruni" ja 21 lasikuituveistosta sisältävän teoskokonaisuuden.

Jaana Lahti-Luopa (s.1976) on kaustislainen kuvataiteilija. Hänen töitään yhdistää voimakas värikylläisyys, graafiset elementit ja moderni ote.

Tiina Palola (s.1981) pohtii teoksissaan mm. ihmisen suhdetta ympäristöön sekä paikan ja ajan henkilökohtaista kokemista. Palola on valmistunut taiteen maisteriksi Aalto yliopiston valokuvataiteen osastolta. Hän asuu ja työskentelee Kaustisella.Avoinna:
ma, ti, to 15-19,
ke 10-15
perjantaisin suljettu,
la 11-15
su 12 -16,
06.06.-22.06.2016

Emmi Kallio
-maalauksia


Border


Maalaus on kuin tuttu keho, oma tai toisen, jonka muodot kyllä viittaavat itsensä ulkopuolelle, mutta palautuvat lopulta aina omaan itseensä. Tämä keho, juuri tällä tavalla, tässä hetkessä. Kaksi ihmistä ei koskaan voi tulla samaksi. Lapsi erkanee äidistä, eikä rakastetun ihon läpi ole kulkua. Vastaavaa erillisyyden tuskaa koen toisinaan maalausteni äärellä. Ne ovat osa minua, kiistämättä, mutta silti irti minusta. Edetessään maalausprosessi ohjaa niitä yhä itsellisempään suuntaan. Lopulta kankaalle muotoutuu jotain, joka vaatii itselleen nimeä.

Teokseni ovat kuin heräämisen kynnyksellä nähty uni. Vielä läsnä, mutta jonka muoto karkaa sitä nopeammin, mitä kovemmin koetat sitä luonasi pidätellä.

Emmi Kallio (s.1981) asuu ja työskentelee Tampereella. Hänen teoksiaan on ollut aikaisemmin esillä muun muassa taidekeskus Mältinrannassa ja galleria Rajatilassa Tampereella.Avoinna:
ma, ti, to 15-19,
ke 10-15
perjantaisin suljettu,
la 11-15
su 12 -16,
16.05.-02.06.2016

Pirkan opiston taidekoulun 4. vuosikurssin päätösnäyttely


Border


Avoinna:
ma, ti, to 15-19,
ke 10-15
perjantaisin suljettu,
la 11-15
su 12 -16,
25.04.-12.05.2016

Soile Jääskeläinen
Piirrettyjä maalauksia


Border

Lentävä matto, osa teoksesta, 70x150 cm, akryyli ja pastelli 2016
Tekijä itse kommentoi töitään seuraavasti:

"Näyttelykokonaisuus muodostuu uusimmista töistäni, joiden tekemisen olen aloittanut syksyllä 2015. Veden elementistä on tullut tärkeä osa työprosessia piirtämisen rinnalle. Veden liikkeiden arvaamattomuus ja vääjäämättömyys ovat ratkaisevassa asemassa suhteessa kuvamaailmaan, jota vesi itse, osana väriä, muovaa. Liitän valumien muodostamaan "maastoon" piirrettyjä mielen maiseman elementtejä: havaintoja, muistoja, pelkoja, toiveita - sen tarkemmin niitä tehdessä itsekään analysoimatta. Välillä tekemisen lähtökohtana on pelkkä väri, välillä jokin muoto. Kuva saa tulla ja muovata itsensä. Alitajunta tekee työtään ja puoliabstraktit hahmot saavat välittää katsojalle omia viestejään."

Soile Jääskeläinen (s.1967) on tamperelainen Aalto-yliopistosta valmistunut kuvataiteilija. Hän on opiskellut myös Limingan ja Kankaanpään taidekouluissa sekä Tampereen Ammattikorkeakoulussa taiteen koulutusyksikössä. Hän on tehnyt useita julkisia teoksia Tampereelle, uusimpana Soukanlahdenkadun Melutaidegalleriaan, jonka betoninen meluaita valmistuu tänä vuonna.

Taiteilija on paikalla taidesuunnistuksessa 23.-24.4. klo 11-17,Avoinna:
ma, ti, to 15-19,
ke 10-15
perjantaisin suljettu,
la 11-15
su 12 -16,
04.04.-21.04.2016

J-P Köykkä
Aiheettomia ja aiheellisia maalauksia


Border

Kukkaset 2015-2016, akryylivärit, spray- ja enamelmaali kankaalle
Aluksi oli teema, myöhemmin se ei ollut enää oleellista. Mutta motiivi olikin maalit ja maalauspohjat. Näyttelyn teokset pohjautuvat lapsuuden lakeuksille sekä nykypäivän kaaokselle ja kaikelle siltä väliltä. Maalausprosessi on minulle tärkeä ja haluan maalata vapaasti tietämättä lopputulosta aloittaessani teosta. Näyttelyssä on esillä maalauksia, jotka on toteutettu sekatekniikalla pääosin kankaille ja puulevyille.

J-P Köykkä (s.1987) asuu ja työskentelee Tampereella ja maalaa hienoja teoksia, koska hänen mielestään se on hyveellistä elämää.

jpkoykka.wordpress.comAvoinna:
ma, ti, to 15-19,
ke 10-15
perjantaisin suljettu,
la 11-15
su 12 -16,
14.03.-31.03.

A. K. Autio ja Jenni Karhapää
Embrace the Insanity


Border
Näyttelyn teema, hulluus, kuvaa mielen hallitsemattomuutta, jolloin tunteilla on etusija. A. K. Autio ja Jenni Karhapää tulkitsevat teemaa kumpikin tahoiltaan: Autio rakastumisen ensihuuman kautta, Karhapää järjen rajamailla liikkuen. Autio työskentelee veistosten ja öljyvärimaalausten parissa, Karhapää akryyli- ja öljyväreillä. He eivät halua kuvata sekoamista depression ja negaation kautta, vaan näyttely on ylistys positiiviselle hulluudelle.

A. K. Autio on tamperelainen kuvataiteilija, joka valmistui Tampereen ammattikorkeakoulusta kuvataiteen koulutusohjelmasta vuonna 2014. Kotisivut www.akautio.com 0504138217 annakatariinaautio(at)gmail.com

Kuvataiteilija Jenni Karhapää asuu ja työskentelee Tampereella. Hän valmistui Tampereen ammattikorkeakoulusta kuvataiteen koulutusohjelmasta vuonna 2015. Kotisivut www.jennikarhapaa.com 0505340843 jenni.eveliina.karhapaa(at)gmail.comAvoinna:
ma, ti, to 15-19,
ke 10-15
perjantaisin suljettu,
la 11-15
su 12 -16,
22.02.-10.03.

Pirkkalan taideyhdistys


Border
Pirkkalan Taideyhdistys ry:n perinteinen Vuosinäyttely avautuu yleisölle ma 22.2 2016. Tänä vuonna neljäkymmentä vuotta täyttävä Taideyhdistys (perustettu 1976), on pyytänyt näyttelynsä juryttäjäksi kuvataiteilija Sauli Iso-Lähteenmäen Tampereen Taiteilijaseurasta. Hän on valinnut esillä olevaan kokoelmaan tämän päivän aktiiviosaajien töistä kolmelta viime vuodelta otannan, joka hänen mielestään muodostaa parhaan näyttelykokonaisuuden. Tervetuloa Galleria 2:een näkemään oman pitäjän Taideyhdistyksen taidetarjontaa.Avoinna:
ma, ti, to 15-19,
ke 10-15
perjantaisin suljettu,
la 11-15
su 12 -16,
01.02.-18.02.

Sauli Iso-Lähteenmäki
-Teoksia vuosilta 2014-2016


Border

Puutarhavariaatioita III
"Esittelen näyttelyssä taidegrafiikkaa, maalauksia, veistoksia, sekä näiden yhdistelmiä.

Teosten aiheet ole löytänyt meitä ympäröivästä maailmasta; luonnosta ja ihmisen rakentamasta ympäristöstä. Olen työstänyt teoksiin muistoja ja kokemuksia menneestä ja olevasta. Pohdiskelen niissä näkyvillä olevaa todellisuutta ja visualisoin toista, mahdollista maailmaa."

-Sauli Iso-LähteenmäkiAvoinna:
ma, ti, to 15-19,
ke 10-15
perjantaisin suljettu,
la 11-15
su 12 -16,
11.01.-28.01.2016

Petri Seppä
-Talkootervehdys


Border
Galleria 2:ssa avautuva Petri Sepän näyttely rakentuu yhden päivän aikana talkooväen avustuksella teoskokonaisuudeksi, jossa Petrin vuoden 2015 aikana tekemät piirrokset ja kollaasit ovat rakennusainetta jollekin uudelle. Talkoopäivänä jokainen liike, tapahtuma ja osallistuja ovat tasa-arvoisesti tärkeitä teoksen rakentamisessa. Kokonaisteos syntyy taiteilijan opastuksella yksittäisten taideteosten, ripustuslavasteiden ja talkooväen jättämien jälkien vuoropuhelusta.

Väelle tarjoillaan perinteistä Hämeenkyröläistä sahtia sekä muita talkooeväitä. Lisäksi talkoohenkeä pitävät yllä taitavien muusikoiden vaihtuvat esitykset.

Talkoopävän päätteeksi kaikki materia jää paikoilleen, ihmiset poistuvat. Teos on syntynyt ja sitä voi palata katsomaan myöhemmin uudestaan Galleria 2:hden aukioloaikoina 11.1.-28.1.2015 välisenä aikana.

Varustus: Talkoohenkinen asustus, tai sitten ei. Kaikki käy. Pakko ei ole tehdä mitään joseihuvita. Talkootervehdys!

Tapahtumalle on myönnetty Taiteen ja kulttuurin edistämisen seura ry:n PÖNÖTYSVAPAA sertifikaatti.

YLEISTÄ TAITEILIJASTA

Kotisivu: www.petriseppa.fi
petri@petriseppa.fi
050 366 4476
Satakunnankatu 12 A 7, 33100 Tampere

Petri Seppä on tamperelainen taiteilija. Hänen monia eri taidemuotoja yhdistelevässä työskentelytavassa on usein mukana yhteisöllinen rajapinta. Yleisö on mukana teosten valmistumisprosessissa huomaamattaan, ilman vaivaannuttavaa osallistamista. Keskimäärin yleisöllä on myös ollut hauskaa. Hyvänä esimerkkinä tällaisesta teoksesta toimii Pirkanmaan Triennaalissa 2015 mukana ollut Galleria 234. facebook.com/galleria234
Instagram: #galleria234
YouTube: Pirkanmaan Triennaalin kanavalla Galleria 234 -video >

Marraskuussa 2015 ensiesityksensä saanut TanssiteatteriMD:n tuottama Mikä **t*n Pikku Prinssi -esitys on vienyt Petrin taidetta lähemmäs kohti esittävää teatteria. Mikä **t*n Pikku Prinssi on yhdistelmä tanssia, live-piirtämistä, animaatiota ja perinteistä näyttelemistä, jossa osa-alueet muodostavat saumattoman kokonaisuuden. Esitys on saanut hyvät arviot niin yleisön, kuin kriitikoidenkin keskuudessa ja ne jatkuvat 2016 tammi- ja maaliskussa. http://www.tanssiteatterimd.fi
Instagram: #mdpikkuprinssi

Live-piirtäminen on myös tärkeä osa Dark Reindeer -yhtyettä (Lahtinen, Ahonen, Seppä), jossa jokainen esitys on oma, itsenäinen teoksensa joita ei harjoitella etukäteen. Mystinen ääni- ja kuvakollaasi nostetaan esiin tyhjyydestä ja lasketaan takaisin esityksen päättyessä. Dark Reindeerin vierailevat esiintyjät edustavat taiteen eri osa-alueita ja heitä kaikkia yhdistää kiinnostus improvisaatioon sekä taidelajien yhdistämiseen. facebook.com/darkreindeer

Vuonna 2015 keväällä Vuoreksen kaupunginosaan valmistunut kuuden keraamisen lasityön kokonaisuus "Kauriin unet" on kiinnostava uuden taidetekniikan mahdollistama julkinen teos. Vuoreksen aluelle valmistuu keväällä 2016 myös toinen Sepän teoskokonaisuus samalla tekniikalla toteutettuna.
Sivu 8. Yhteenveto taiteesta (pdf) >Avoinna:
ma, ti, to 15-19,
ke 10-15
perjantaisin suljettu,
la 11-15
su 12 -16,
23.11.-10.12.2015

Pirkan opiston taidekoulun oppilastöiden näyttely


Border


Avoinna:
ma, ti, to 15-19,
ke 10-15
perjantaisin suljettu,
la 11-15
su 12 -16,
02.11.-19.11.2015

Anne Alalantela ja Saara Sillanpää
-Karnevaali


Border

Anne Alalantela, Aina ei jaksa, sekatekniikka 2014
Osa karnevaalin ihanuudesta on nauru ja iloisuus jolla karnevaali kääntää asiat nurinpäin. Ihmisten väliset roolit, suhteet ja naamiot vaihtuvat lennossa ja se mikä eilen oli kurjaa, löytää karnevaalin vietossa uudet mittasuhteet ja vapauttaa juhlijat nauramaan itselleen, sekä maailmalle.

Anne Alalantela (s.1978) on tamperelainen kuvataiteilija. Hän etsii työskentelyssään vaihtoehtoisia tapoja käyttää kierrätysmateriaalia taideteosten luomisessa. Jonkin maalauksen inspiraationa on ollut roskiin heitetty liha, joka tulee vielä kerran käytetyksi taideteoksen mallina. Maalausten aiheita ja toteutustapaa on ohjannut usein se, millaista materiaalia teiden varsilta tai roskalavoilta on sattunut löytymään. Hän tarkastelee teoksissaan uskontoa, tuotemerkkejä, lihansyöntiä ja ylenmääräistä kuluttamista karnevalistisen huumorin suomalla vapaudella.

Saara Sillanpää (s.1977) Saara Sillanpää, tamperelainen kuvataiteilija niin ikään, tutkii maailmaa ja sen ilmiöitä valokuvan, grafiikan ja maalauksen keinoin. Tällä hetkellä mieltä kiehtovat ja kuviksi muotoutuvat kiertävien sirkusseurueiden hahmot veitsenheittäjineen ja povaajineen, sekä commedia dell'arte:n klassiset hahmot kuten Pierrot.12.10.-29.10.2015

Anne Järvi
-Game Over


Border
Game Over on hävitty peli. Yhden animaatioteoksen eri näkökulmista esittelevä näyttely keskittyy turhautumisen tunteeseen, siihen kun asiat eivät mene ihan niin kuin pitäisi. Seinille ripustetut liuskat kertovat toistosta ja liikkeen hitaudesta: sama kuva piirtyy paperilta toiselle vain aavistuksen verran muuttuen. Animoituina ne luovat tilanteen, jossa epäonnistumista ei voi estää, vaikka sen näkee ennalta. Tilanteen korjaaminen on mahdotonta, ei voi muuta kuin seurata ja odottaa viimeistä palikkaa.

Anne Järvi (s. 1988) on piirustukseen, piirrosanimaatioon sekä tekstiiliveistoon keskittyvä kuvataiteilija. Teemoina häntä kiinnostavat muun muassa epäonnistuminen, henkilökohtainen, identiteetti, ihminen, minuus, ruumis, sankaruus, toistuvuus sekä yrittäminen.21.09.-08.10.2015

Hannamari Matikainen


Border

Varjoeläimet-sarjasta, 2014-2015, monotypia
"Tamperelainen Hannamari Matikainen (s. 1976) luo kuvamaailmaa, jossa yksittäiset teokset ovat hahmoja jatkuvasti laajenevasta kokonaisuudesta. Hän kuvittaa todellisuutta, joka on olemassa saduissa, unissa ja mielikuvituksessa.

Hänen maailmassa jokainen on muotopuoli ja epätäydellinen. Hänen otuksensa ovat kuvia hirviöistä, mutta kilteistä, sympaattisista ja ujoista hirviöistä. Hän ei kuvita julmuutta tai pahuutta, ei edes leikkinä. Hän antaa mahdollisuuden ihastua ja samaistua hirviöihin.

Hän onnistuu tavoittamaan lapsuuden tunnelman. Hän tekee sen siten, että aikuinen katsoja pystyy sitä ymmärtämään. Samaistuminen on tärkeintä. Matikaisen satuolentoja ei ole tarkoitus ohittaa ilman vahvoja mielikuvia hahmojen olemuksesta.

Lämpimästi kuvattu rujous ja ulkopuolisuus syventävät hahmojen tarinaa ja tekevät niistä yksilöitä. Ne tarjoavat samaistumispintaa, mutta eivät vetoa imelästi emootioihin.

Matikainen onnistuu hämmästyttävän hyvin välttämään kaikenmoisen siirapin jalostamalla rumuuden niin pitkälle, että se näyttäytyy aidosti kiinnostavana.

Pelko on suhteellista ja Matikaisen muotopuolet eläimet eivät ole luotaantyöntäviä. Ne koukuttavat katsojan etsimään tuttuja piirteitä ja peilaamaan niihin itseään."

Veikko HalmetojaAvoinna:
ma, ti, to 15-19,
ke 10-15
perjantaisin suljettu,
la 11-15
su 12 -16,
31.08.-17.09.2015

Allan Salo

- maalauksia ja piirustuksia vuosilta 1925-1974


Border

Allan Salo, Pojan kasvot, 1927, öljy
Taidemaalari Allan Adolf Salo (27. marraskuuta 1901 Pori - 23. joulukuuta 1978) opiskeli kuvataiteita aluksi Tampereen Työväenopiston taidepiirissä ja sen jälkeen vuosina 1922-1926 Suomen Taideyhdistyksen piirustuskoulussa ja Helsingin yliopiston piirustussalissa, opettajanaan muun muassa Eero Järnefelt. Rahoitusta taideopinnoilleen hän hankki työskentelemällä Tampellan konepajalla. Lisäopintoja Salo harjoitti vuosina 1927-1928 kahdessa Pariisin vapaassa taideakatemiassa, Académie Moderne ja Académie Colarossi -kouluissa. Hänen taiteilijauransa varhaisvaiheisiin kuului myös työskentely Juho Rissasen apulaisena Kansallisteatterin freskojen valmistamisessa. Salon töitä oli esillä lukuisissa Suomen Taiteilijain vuosinäyttelyissä 1920-luvulta 1950-luvulle.

Salon teokset ovat realistisia ja niissä korostuu viivan ja muodon merkitys. Teokset käsittelevät useimmiten ihmisiä tai maisemia ja usein työläisaiheita, mutta ilman aatteellista julistavuutta.

Nyt nähtävä näyttely pyrkii esittelemään taiteilijan tuotantoa mahdollisimman laajalla aikavälillä vuodesta1925 vuoteen 1974. Nähtävillä olevat teokset ovat Allan Salon taidesäätiön kokoelmasta ja näyttelyn järjestää Pirkkalan kulttuuripalvelut.Avoinna:
ma, ti, to 15-19,
ke 10-15
perjantaisin suljettu,
la 11-15
su 12 -16,
01.06.-17.06.2015

Reetta Partanen
Syke. Syke. Syke. Syke.


Border

Tuulenpesä, 2015. Puumassa, kipsi, koivu ja tukirakenteet. Kuva: Henri Ijäs.


LEHDISTÖTIEDOTE

Syke. Syke. Syke. Syke.
Aamupala. Aamu-uinti. Avioliitto. Balanssi.
Bodypump. Burnout. Citymarket. Dopamiini.
Berlin. Bileet. Bruttokansantuote.
Elanto. Elinolot. Elinsiirtokortti.
Eläintarha. Facebook. Fasiliteetit.
Finanssi. Finaali. Fiksaatio. Freud.
Hermokipu. Hierarkia. Hortoilu.
Google. Globalisaatio. Haku. Halu. Haave.
Hyvinvointivaltio. Isänpäivä. Ilmastonmuutos.
Iltasanomat. Jargonia. Kestäväkehitys.
Kohtuullisuus. Laihduttaminen. Lapset. Meriitti.
Opetussuunnitelma. Palkkakuitti. Palaveri. Päiväkahvi.
Queer. Rantaloma. Ravintolisät. Rakkaus.
Taidekasvatus. Televisio. Tottumus. Uskonto.
Unientulkinta. Vatsatanssi. Verokortti. Valintatalo. Vastuu.
Yritys. Zen. Åbo Akademi. Älykkyysosamäärä.
Keskusta. Kiire. Kosteusvaurio.
Mäkihyppy. Nopeus. Nöyryys. Olut.
Syke. Syke. Syke. Syke.
Wikipedia. Xbox. Ystävät. Yhteys.
Äkkilähdöt. Öljylämmitys.
Öinen vatsakipu.

Galleria 2:ssa on 3.-20.8.2015 ajan Kankaanpääläisen kuvataiteilijan, Reetta Partasen, yksityisnäyttely nimeltään Syke. Syke. Syke. Syke. Partanen tutkii videon, äänen ja kuvanveiston keinoin ihmisen, kulttuurin ja luonnon yhteyttä. Näyttelyssä sekä kaupungin että metsän elämä ja kulttuuri etsivät tapaa limittäytyä uudeksi kokonaisuudeksi.Avoinna:
ma, ti, to 15-19,
ke 10-15
perjantaisin suljettu,
la 11-15
su 12 -16,
01.06.-17.06.2015

Irja Luostarinen
Turning point


Border

Liquid Dreams, 2013, öljy levylle


LEHDISTÖTIEDOTE

Taidemaalari Irja Luostarinen on rakentanut galleriaan esineinstallaatiosta ja maalauksista kokonaisuuden, jonka nimenä on Turning Point. Tästä näyttelystä onkin monella tapaa muodostunut risteyskohta Luostarisen työskentelyssä. Hän kertoo ajatuksistaan teosten taustalla: "En voi nykyään etukäteen tietää, missä tilassa voin tehdä työtä tai edes oleskella. En tarvitse siihen mittauksia, kehoni reagointi kertoo sen minulle nopeasti. Vakava keuhkosairaus on vaikuttanut elämääni monella tavalla. Parhaillaan etsin sellaisia työtapoja ja -materiaaleja, joilla voin jatkaa taiteellista työskentelyäni." "Näyttelyn ydinajatuksena on kokemani taiteilijan/ihmisen yksinäisyys; se, miten sairaus vaikuttaa elämään ja sulkee muista ja muusta. Sisäilmaongelmille herkistyneet usein menettävät kotinsa, työnsä, ihmissuhteitaan, esineisiin liittyvän historiansa ja muistonsa." "Muotokuvien lähtökohtana olen käyttänyt vanhoja valokuvia. Kiinnostuksen herättävät usein kasvot, joissa tuntuu jotain piilossa olevaa tai unohtunutta. Työskentelylleni on ominaista että käytän pitkiä aikoja vain maalauksen katselemiseen. Maalaus ei useinkaan tunnu tai näytä siltä, mitä olen alussa tavoitellut tai ajatellut. Tuntemus, aistimus tai tunnelma kertoo, kun maalaukseen on syntynyt jotain olennaista." "Installaatiossa pöydällä olevat esineet ovat viisihenkisen perheen ainoat tavarat, joita he pystyivät ottamaan mukaansa homekodistaan."
Lisätiedot:
irjaluo@gmail.com
+358 40 763 4938Avoinna:
ma, ti, to 15-19,
ke 10-15
perjantaisin suljettu,
la-su 12 -16,
09.03.-26.03.2015

Sanna Kananoja
Maalauksia II


11.05.-28.05.2015

Pirkan opiston taidekoulun 4. vuosikurssin päättötyönäyttely


Border

Avoinna:
ma, ti, to 15-19,
ke 10-15
perjantaisin suljettu,
la 11-15
su 12 -16,
to 14.05.suljettu20.04.-07.05.2015

Teemu Heikkinen, Irina Raski, Sanna Maria Paananen, Tero Ulvila
Freeze Frame


Border

Sanna Maria Paananen ja Tero Ulvila, Liian pitkään, 2014, öljy kankaalle


LEHDISTÖTIEDOTE

Lehdistötiedote Freeze Frame - ryhmänäyttely, Galleria2 Galleria2 Pirkkalassa aukeaa 20.4. neljän Saimaan AMK:sta valmistuneen nuoren kuvataiteilijan ryhmänäyttely. Ryhmän jäsenet ovat kaikki työskennelleet vuosia samalla työhuoneella Imatralla, mutta ovat nyt hajaantuneet. Teiden eroamisesta juontuukin näyttelyn teema, freeze frame - pysäytetty hetki. Haluamme tällä näyttelyllä tallentaa ja esitellä kunkin tekijän nykyhetken ja työhuoneemme tunnelman. Näyttely koostuu maalauksista, veistoksista ja piirustuksista.

Veistäjänä Teemu Heikkiselle puu on luonnollisinta työstää metallin, kiven ja muiden perinteisten materiaalien joukossa. Hän käyttää myös paljon kierrätysmateriaaleja ja pyrkii kehittämään niiden käyttömahdollisuuksia. Heikkisen teokset ovat abstraktia ja esittävää rytmitteleviä, maalailevia, ja uusia ilmaisutapoja ja aiheita etsiviä.

Irina Raski on erikoistunut piirtämiseen. Teoksissaan hän tutkii koruttoman viivan mahdollisuuksia. Yksinkertaisimmillaan viiva rajaa kohteensa tunnistettavaksi kuvaukseksi - ääriviiva merkitsee vaihtelevat pinnat helposti luettavaksi symboliksi. Raski hyödyntää taiteessaan tätä piirtämisen perustavanlaatuista, mutkattomuuteen pyrkivää luonnetta. Teoksissa viiva siirtyy kohteen äärirajoilta sen verkkomaiseksi pinnaksi. Piirustus leikittelee muodon merkitsemisen ja rikkomisen rajoilla.

Sanna Maria Paanasen teokset ovat erilaisia ajatusten palasia, jotka taiteilija on muokannut allegorisesti esittävään muotoon. Tekniikkana töissä on pääosin öljyväri, mutta usein yhdistettynä joko toisentyyppiseen maaliin tai kollaasimateriaaliin, kuten sanomalehteen, jotta harmaaskaalaiset teokset saisivat näistä yhdistelmistä mielenkiintoisia kontrasteja. Lopputulos on yhdistelmä taiteilijan venäläistä ja suomalaista koulutusta: jotain uutta, jotain vanhaa, omassa, yhteisessä paketissaan.

Tero Ulvilan maalaukset ovat abstraktin ilmaisun ja esittävän välimaastoa. Tärkeää on maalaustyöskentelyn fyysinen puoli: pensselinvedot saavat näkyä, maali saa valua ja teosten materiaalisuus on korostettua. Maalaus ei ole Ulvilalle vain kuvaa, vaan konkreettista ja fyysistä olemassaoloa, tapa olla olemassa.


Avoinna:
ma, ti, to 15-19,
ke 10-15
perjantaisin suljettu,
la-su 12 -16,
to 30.04. klo 12-1630.03.-16.04.2015

Sebastian Lindberg, Arttu Sailo, Taira Tiger, Rose-Mari Torpo
Tammikuun valo


Border


LEHDISTÖTIEDOTE

Tammikuun Valo -näyttely tarjoaa neljä näkökulmaa värin, pinnan ja materiaalin kokemiseen. Sebastian Lindberg ja Arttu Sailo maalaavat figuratiivisia teoksia, TairaTigerin ja Rose-Mari Torpon ammentaessa abstraktista maalausperinteestä.

Maalaukset käsittelevät harmoniaa, vastakohtaisuutta sekä liikettä ja pysähtyneisyyttä. Yhdistävänä lähtökohtana ryhmällä on väriin pohjautuva työskentelytapa.

Näyttelyn teemoina ovat mielen ja ulkomaailman havainnointi sekä fyysinen lähestymistapa maalaamiseen. Materiaalisuus ja immateriaalisuus luovat kontrasteja teosten ja tekijöiden välille. Katsoja havainnollaan ja läsnäolollaan rakentaa maalauksen merkityksen.

www.sebastianlindberg.com
www.tairatiger.fi
www.rosemaritorpo.com
Avoinna:
ma, ti, to 15-19,
ke 10-15
perjantaisin suljettu,
la-su 12 -16,

09.03.-26.03.2015

Sanna Kananoja
Maalauksia II


Border


LEHDISTÖTIEDOTE

"Näyttely koostuu tänä ja viime vuonna temperalla maalaamistani luontomaisemista.

Olen keskittynyt jo pitempään luonto- ja maisemamaalaukseen. Aihe on perinteinen ja mielekäs teema edelleen. Pidän siitä, että aiheeni on temaattisesti yksinkertainen. Maisema ei itsessään ota kantaa mihinkään eikä pyri olemaan mitään. Kiinnostukseni maisemamaalaukseen syntyi ympäristön tilan pohdintojen kautta. En kuitenkaan taiteessani halua keskittyä dystooppisten näkymien kuvaamiseen. Haluan esittää aiheeni esteettisesti kauniina. Katselen ympäristöä antaen sille avoimesti mahdollisuuden ihastuttaa minua. Helposti ankeana koettava näkymä voi saada maalauksessani sellaisen tunnelman kuin se olisi jotain ihmeellistä - katsomisen arvoista, niinkuin se minun mielestäni tietenkin onkin. Otan usein aiheekseni ihmisen kontrolloimaa, helposti saavutettavaa lähiluontoa, jossa näkyy ihmisen ja luonnon vuoropuhelu. Ihmisellä on jonkinlainen visio, miltä ympäristön kuuluisi näyttää sekä siitä, miten sen olisi oltava hyödyksi. Luonto kuitenkin elää villinä mahdollisuuksiensa mukaan ja lähtee nopeasti omille teilleen, kun ihmisen kontrollointi ympäristöstä hellittää.

Katsominen, näkeminen ja hetken havainnointi ovat avainajatuksia työskentelyssäni. Maalaan rauhallisia kuvia, sellaisia joita on helppo lähestyä. Haluan maalauksieni katsomisen antavan ihmisille mahdollisuuden katsomisen aikaan ja intuitiivisille mietteille sekä aikaa pysähtymiseen, tekemättömyyteen ja tuottamattomuuteen. En pyri tarjoamaan katsojalle minun ajatuksia vaan mahdollisuuden omiinsa."Avoinna:
ma, ti, to 15-19,
ke 10-15
perjantaisin suljettu,
la-su 12 -16,


16.02.-05.03.2015

Melankolia
Pirkkalan taideyhdistyksen vuosinäyttely


Border


Pirkkalan Taideyhdistys järjestää perinteisen vuosinäyttelynsä. Näytteillä on kattava kokonaisuus yhdistyksen taiteilijoilta vuosilta 2013-2015. Juryttäjänä on toiminut kuvataiteilija Jarmo Kallinen.Avoinna:
ma, ti, to 15-19,
ke 10-15
perjantaisin suljettu,
la-su 12 -16,


26.01.-12.02.2015

Johanna Pohjavirta ja Tuomo rosenlund
Sumuaamu


Border

Rosenlund & Pohjavirta, Puuhanainen


LEHDISTÖTIEDOTE 20.1.2015 TYÖPARI TUOMO ROSENLUND & JOHANNA POHJAVIRTA

Olemme tehneet nimimerkillä Rosenlund&Pohjavirta digitaalisia grafiikanteoksia vuodesta 2009. Yhdistämme teoksissamme piirustusta, valokuvaa ja digitaalista kuvankäsittelyä. Teoksemme valmistetaan mustesuihkuvedoksina taidekartongille.

Kuviemme lähtökohdat löytyvät usein luonnosta, puista ja maisemista. Haluamme myös liikkua mielen iloisella ja positiivisella puolella, teoksemme tavoittelevat harmoniaa ja tasapainoa. Teostemme sisältö muodostuu valokuvallisten, "todellisten", ja piirustuksellisten, "vapaiden", elementtien kohtaamisesta, joka synnyttää katsojelle visuaalisen leikin kuvan sisälle. Piirretyt kuvat asetetaan valokuvan maailmaan, ja erilaiset todellisuudet sulautuvat yhtenäiseksi kuvaksi. Samanlaista visuaalista tehostetta käytetään usein mm. mangassa, eli japanilaisessa sarjakuvassa, jossa pelkistetysti piirrettyjen hahmojen taustat ovat tehty valokuvan tarkoiksi. Tällä pyritään helpottamaan samaistumista tarinoiden hahmoihin, ja annetaan myös katsojalle tilaa tulkita hahmoa haluamallaan tavalla. Pyrkimyksemme on samankaltainen, kuviamme voi katsoa yksitysikohtaisen tarkasti ja vapaasti tulkiten, erilaiset elementit toimivat symbioosissa, ne korostavat omaa olemustaan vastakohtaisuudessaan.

Tuomo Rosenlund on syntynyt Lempäälässä vuonna 1976. Hän on opiskellut kuvataidetta Porin Taidekoulussa ja TAMK:ssa Tampereella, ja työskennellyt päätoimisena kuvataiteiijana vuodesta 2004. Rosenlund on pitänyt 23 yksityisnäyttelyä, joista viimeisimmät olivat Galerie Art Room:ssa Helsingissä, Poiginal Galleriassa Porissa ja K-15 Galleri:ssa Tukholmassa, Hän on osallistunut yli 50 yhteis- ja ryhmänäyttelyyn useissa eri Euroopan maissa, sekä myös Lähi-Idässä ja Etelä-Amerikassa.

Johanna Pohjavirta on syntynyt Porissa vuonna 1970. Hän on opiskellut kuvataidetta Porin Taidekoulussa ja TAMK:ssa Tampereella, sekä graafista suunnittelua TAIK:ssa, Satakunnan käsi- ja taideteollisessa oppilaitoksessa ja Turun taiteen ja viestinnän oppilaitoksessa. Lisäksi Pohjavirta on opiskellut valokuvausta Kankaanpään Taidekoulussa ja VVI:llä Tampereella. Pohjavirta on toiminut ammattivalokuvaajana vuodesta 1998. Hän perusti oman studionsa, Studio Dettanin Tampereen Pyynikille vuonna 2010. Hän on pitänyt kaksi yksityisnäyttelyä ja osallistunut lukuisiin yhteisnäyttelyihin Suomessa.

Rosenlund ja Pohjavirta ovat Tampereella asuva ja työskentelevä avopari ja heillä on kaksi lasta.Avoinna:
ma, ti, to 15-19,
ke 10-15
perjantaisin suljettu,
la-su 12 -16,


07.01.-22.01.2015

Anna Aho
Läpinäkyvää


Border

Ikkunaprinsessa, 2014, akryyli ja liima kahdelle akryylilevylle


"Näyttelyn teosten yhdistävä tekijä on tällä kertaa teeman sijaan materiaali, kaikki teokset on maalattu läpinäkyvälle materiaalille, enimmäkseen pleksille. Olen kiinnostunut läpinäkyvän materiaalin mahdollisuuksista. Kolmiuloitteista vaikutelmaa saa helpommin aikaiseksi kuin kankaalle tms. maalatessa. Läpinäkyvissä levyissä voi käyttää levyn molemmat puolet tai niitä voi laittaa useamman päällekäin. Lisäksi levyyn voi raaputtaa, kaivertaa, pursottaa ym., valo ja varjo vaikuttavat konkreettisesti teokseen.

Teokset ovat akryylimaalauksia ja ne on maalattu yhdelle, kahdelle tai kolmelle levylle, yhdelle tai molemmille puolille. Teokset ripustetaan siten, että levyt ovat pikkuisen irrallaan toisistaan, jotta kolmiuloitteinen vaikutelma vielä voimistuu ja teokseen tulee myös varjoja päällimmäisistä levyistä.

Teosten teemat liikkuvat varsin laajalla alueella. Osa maalauksista kertoo hyvinkin arkisista asioista, toisissa taas on synkkiä ja hieman pelottaviakin teemoja, joissa kuitenkin on mukana pieni pilke silmäkulmassa."Avoinna:
ma, ti, to 15-19,
ke 10-15
perjantaisin suljettu,
la-su 12 -16,


08.12.-22.12.2014

Baren Baren
Jälkiä


Border

Maija Teppo, Purple shade, 2012, puupiirros+akryyli, 46x55cm


Baren Baren* -taideryhmän taiteilijoita yhdistää kiinnostus puupiirrostekniikkaan sekä erilaisiin nykytaiteen muotoihin. (* baren on puupiirroksessa käytettävä hierrin) Baren Baren -ryhmään kuuluvat pirkanmaalaiset kuvataiteilijat Helena Perkiö, Heidi Piippo, Maija Teppo ja Leena Vainio. Ryhmän jäsenet ovat tutustuneet aikanaan puupiirroskursseilla ja viehättyneet tästä vanhasta ja perinteikkäästä tekniikasta ja sen mahdollisuuksista. Jokaisella on oma tapansa tehdä puupiirroksia ja kukin on myös kokeillut uusia sovelluksia: teoksiin on ommeltu ja liitetty lankoja, sitä on yhdistetty maalaukseen tai tehty installaatioita. Puupiirrosten lisäksi ryhmä käyttää monipuolisesti muitakin kuvataiteen eri tekniikoita, tässäkin näyttelyssä on esillä valokuvia, maalauksia ja veistoksia. Baren Baren -ryhmän taiteilijoitten teokset liittyvät usein luonnon kokemiseen ja huoleen ympäristöstä. Monissa teoksissa käsitellään myös aikaa, muistoja ja elämän haurautta. Jälkiä -teema pitää sisällään mm. muistijäljet ihmisen mielessä sekä erilaiset jäljet luonnossa tai vaikkapa avaruudessa. Jälki viittaa myös puupiirroksen painotekniikkaan, jossa ensin kaiverretaan jälki puuhun ja siirretään se sitten värin kautta paperille.Avoinna:
ma, ti, to 15-19,
ke 10-15
perjantaisin suljettu,
la-su 12 -16,


06.10.-23.10.2014

Mari Törmä
Kiedotut


Border


Kiedotut -näyttely koostuu enimmäkseen kuluneen vuoden aikana syntyneistä öljyvärimaalauksista, mutta mukana on myös vanhempaa tuotantoa. Tyyliltään teokset ovat figuratiivisia, joissa yhdistyy niin symbolistisia aspekteja, dekoratiivisia elementtejä kuin unenomaista epätoden tuntua. Vaikutteet kuten luonto, symboliikka, unet ja mielenmaisemat ympäröivät teosten hahmoja.

"Ihminen on minulle mielenkiintoisin ja kiehtovin tapa kuvata henkilökohtaisia tunteita ja ajatuksia joista yleensä lähden liikkeelle. Ideat tulevat esiin välähdyksenomaisina visiona ja maalausprosessin aikana ne vielä kehittyvät ja voivat myös muuttua täysin." Kietoutuneisuutta voi nähdä maalauksissa sekä konkreettisesti, että tulkinnallisesti.

Mari Törmä on tamperelainen kuvataiteilija, joka on valmistunut Lahden taideinstituutista keväällä 2013. Kiedotut on hänen ensimmäinen maalauksista koostuva yksityisnäyttely.Avoinna:
ma, ti, to 15-19,
ke 10-15
perjantaisin suljettu,
la-su 12 -16,


06.10.-23.10.2014

Maria Stereo
Kootut teokset


Border


"Rakennan taiteen avulla omaa maailmaani. Teokseni teemat koostuvat ihmisyyden eri kasvupisteistä: identiteettikriiseistä, kipuiluista ja regressioista humoristisella otteella. Työskentelen piirustuksen, maalaamisen ja veiston parissa. Materiaalipankkeina käytin näyttelyä työstäessäni mm. kirpputoreja, päiväkirjoja, kirjeitä sekä 90-luvun nuortenlehtiä."

Maria Stereo on 35 - vuotias sahalahtelainen kuvataiteilija ja musiikin tekijä. Hän on pitänyt aktiivisesti yksityisnäyttelyitä ja hänen teoksiaan on ollut esillä lukuisissa ryhmänäyttelyissä. Stereo valmistui kuvataiteilijaksi vuonna 2011. Galleria 2:ssa on nähtävillä ainutlaatuinen, retrospektiivi Maria Stereon kuvataidetuotoksista. Eri vuosilta valikoitunut taide on installoitu näyttelytilaan yllättäviin kokonaisuuksiin.

Kootut Teokset -näyttely sisältää esinekoosteveistoksia, piirustuksia, maalauksia ja sekatekniikoin valmistettuja teoksia.Avoinna:
ma, ti, to 15-19,
ke 10-15
perjantaisin suljettu,
la-su 12 -16,15.09.-02.10.2014

Taiteilijaryhmä Bahtalo
Ihmisiä arjessa


Border

Tiina Poutanen, sarjasta Mielieläimet 1-11, 2014, pikagrafiikka vanerille


Taiteilijaryhmä Bahtalo perustettiin 2012. Ryhmän perusajatus on taiteen avulla ottaa kantaa, herättää keskustelua sekä olla yhteiskunnallisesti läsnä.

Näyttelyiden avulla haluamme luoda katsojalle visuaalisia kokemuksia sekä tehdä merkitykselliseksi taiteen eheyttävän voiman. Ryhmässä on viisi jäsentä; Heli Innala, Anu Kirkinen, Tiina Poutanen, Johanna Vilén ja Inka Ylihärsilä. Jäsenet toimivat luovien alojen parissa; tekevät kuvataidetta, taidekäsitöitä sekä opetustyötä.

Ihmisiä arjessa tuo esille muistoja ja merkityksiä sekä nostaa esille yksilön erilaisuuden ja ainutlaatuisuuden. Ihmiset arjessa kertoo myös tasa-arvosta, lähimmäisenrakkaudesta, toivosta ja yksinkertaisista onnen hetkistä.

Näyttely järjestetään yhteistyössä Omaiset mielenterveystyön tukena Tampere ry:n kanssa ja myytyjen teosten tuotosta lahjoitetaan 30 - 100% heidän toiminnan tukemiseksi.

"Omaiset mielenterveystyön tukena Tampere ry on vuonna 1988 perustettu sosiaali- ja terveysalan yhdistys, jonka toimialue on Pirkanmaa. Yhdistyksen toiminnan tarkoituksena on edistää omaisten selviytymistä ja hyvinvointia, kun läheisellä on mielenterveyden / ja päihde ongelmia. Omaisella tarkoitamme oman perheen jäseniä, sukulaisia ja läheisiä ystäviä. Kaikki mielenterveysomaiset ja muut, joita asia koskee tai kiinnostaa, ovat tervetulleita toimintaan mukaan.

Toiminta perustuu asiantuntijuuteen ja tutkittuun tietoon. Yhdistyksessä arvostetaan omaistyön ammatillista osaamista ja kokemuksen kautta hankittua tietoa ja osaamista."Lisätietoja: Inka Ylihärsilä, 044 - 353 1196, inka.yliharsila@gmail.com
Silja Lampinen, 040 - 719 9262, silja.lampinen@omaiset-tampere.fi
www.taiteilijaryhmabahtalo.blogspot.fi
http://www.omaiset-tampere.fi https://www.facebook.com/events/250557641820825/?fref=ts

Avoinna:
ma, ti, to 15-19,
ke 10-15
perjantaisin suljettu,
la-su 12 -16,25.08.-11.09.2014

Henriikka Järviö ja Heidi Piippo
Sydänjuuret


Border

Henriikka Järviö, Suoja, 2014, harjateräs, pellava ja naru


Sydänjuuret on kahden naistaiteilijan yhteisnäyttely. Näyttely sai alkunsa, kun kaksi eri elämäntilanteessa olevaa naista huomasi tekevänsä taidetta samoista lähtökohdista. Sydänjuuret- teema kuvastaa intohimoista, kaikki esteet ylittävää suhtautumistamme taiteeseen ja sen tekemiseen. Meitä yhdistää aitous ja oman persoonan esiin tuominen taiteen välityksellä. Meidän taide syntyy sydänjuurissa. Näyttelyyn on koottu teoksia neljän viime vuoden ajalta. Joukossa on installaatioita, veistoksia, maalauksia, grafiikkaa ja sekatekniikoita.

Ajatuksiamme näyttelyn teemasta: Henriikka: "Haluan luoda luonnonläheisistä materiaaleista, ympäristöä mahdollisimman vähän kuormittavalla tavalla teoksia, joissa käsittelen elämän herättämiä ajatuksia. Syviä ja koskettavia kokemuksia joihin sydän takertuu. Materiaaleina käytän mm. villaa ja pellavaa." http://henriikkaluukinen.omasivu.fi/

Heidi: "Minulle sydänjuuret merkitsevät ajan ja tilan ottamista itselle. Haen paikkaani yhteiskunnassa, sukupuussa ja ekosysteemissä, osana valtavana vellovaa biomassaa. Teen taidetta, jolla on merkitystä ja joka on lähtökohdiltaan rehellistä. Työni ovat usein monikerroksellisia kuvauksia ympäristöongelmista ja kuluttamiseen liittyvästä eettisestä ja yhteiskunnallisesta problematiikasta." http://heidipiippo.blogspot.fi/

Olemme tavattavissa paikan päällä torstaina 28.8.2014 klo 17.00 alkaen "Meidän Pirkkala"- päivän merkeissä.

Avoinna:
ma, ti, to 15-19,
ke 10-15
perjantaisin suljettu,
la-su 12 -16,04.08.-21.08.2014

Mikko Haapasaari
Öljy
-Valokuvia


Border

Mikko Haapasaaren näyttely valottaa pimeitä alueita


Mikko Haapasaari on tamperelainen taidevalokuvaaja ja valokuvausalan yrittäjä, jonka luontoaiheiset teokset ovat usein impressionistisia ja maalausmaisia, jopa unenomaisia. Toisinaan hänen kuvansa lähestyvät kohdetta abstraktin ilmaisun kautta, etsien olemusta sanallisuuden ulottumattomissa, tunteen tai alitajunnan tasolla. "Jo kuvatessani tiesin, että tässä ei synny tavanomaisia kuvia, vaan näky oli hyvin erikoinen ja mielenkiintoinen. Pinta muuttui jatkuvasti ja minun piti toimia nopeasti, että sain tallennettua jokaisen muodonmuutoksen", kertoo Haapasaari kuvaustilanteesta. Öljy-valokuvanäyttelyn kantavana teemana on arkisen asian, öljyn, abstrakti ulottuvuus. Aihetta mennään niin lähelle, että todellisuus rikkoutuu ja lopulta kuvissa ei näy enää mitään arkiseksi tunnistettavaa. Kun tuttuus katoaa ja astutaan pimeälle alueelle, katsoja voikin löytää kuvista vaikkapa avaruudessa olevia kappaleita tai elämää, merensyvyyksiä, tuntemattomia olentoja, oman yksinäisyytensä ja kaipuunsa lähelle tai kauas. Kuvien kautta voi katsoa omaan pimeyteensä, tarkastella sitä ulkopuolisen silmin. Näyttelyssä on mukana myös teosten teemaan kirjoitettuja runoja, jotka tuovat kuviin erilaisia sanallisia ja filosofisia ulottuvuuksia. Runot on kirjoittanut Minna Autio. Hän toimii työkseen mm. luovan kirjoittamisen ohjaajana ja vapaana kirjoittajana. Kirjoittamista hän on opiskellut tamperelaisessa Viita-akatemiassa. Mikko Haapasaari kertoo: "Näissä teoksissa on kylmyyttä, paljon elotonta tyhjyyttä - ja kuitenkin paikoittain jonkinlaista pehmeyttä. Kuvaamani näyt olivat äärimmäisyydessään vaikuttavia, tunteita herättäviä: kuin kuvia alitajunnassa olevasta pimeydestä, jota ei voi ymmärtää. Pohjimmiltaan nämä ovat kuvia asioista, joilla ei ole nimiä eikä sanoja."

Mikko Haapasaari on valokuvannut tavoitteellisesti jo pitkään. Ammattivalokuvaajana ja taidevalokuva-alan yrittäjänä hän on toiminut vuodesta 2013. Hänen töitään on hankittu monipuolisesti sekä yksityiskoteihin että yritystiloihin. Haapasaaren teokset ovat saaneet alusta asti innostunutta ja kiittävää palautetta sekä katsojilta että ostajilta. Mikko Haapasaari sijoittui kahdella kuvallaan semifinaalipaikalle kansainvälisessä National History Museumin Wildlife Photographer of the Year -kilpailussa vuonna 2011, minkä lisäksi hänen töitään on julkaistu useissa lehdissä. Tämä on hänen ensimmäinen varsinainen taidenäyttelynsä. Tervetuloa!

Lisätietoja Mikko Haapasaari p. 045 6730311 mikko.haapasaari@gmail.com www.mikkohaapasaari.com www.facebook.com/PhotographyMikkoHaapasaari

Avoinna:
ma, ti, to 15-19,
ke 10-15
perjantaisin suljettu,
la-su 12 -16,